Filety z kurczaka w maśle czosnkowym.

Filety z kurczaka w maśle czosnkowym.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • masło

    200 gram
  • czosnek ząbki

    6 sztuk
  • Sól ziołowa- MŁYNEK

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy. Masło ucieramy z posiekanym drobniutko czosnkiem i solą. Mięso nacieramy masłem. Wkładamy w folie aluminiową, i do lodówki na 2 godziny. Następnie grillujemy na złoty kolor. Mięso jest aromatyczne, pachnące i soczyste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat