Filety z kurczaka pod warzywno-musztardową „kołderką”

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • musztarda

    5 łyżeczek
  • cukinia

    1/2
  • marchewki

    2
  • seler korzeniowy

    1

marynata

  • olej

    4 łyżki
  • tymianek

    2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • oregano

    2 łyżeczki
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić. Podzielić na części (kotlety). Przyprawy wymieszać z olejem. Otrzymaną marynatą nasmarować kawałki mięsa. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron do lekkiego zrumienienia.
2.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać musztardę, całość wymieszać. Nakładać na mięso i zapiekać w temperaturze 180 stopni przed 15 minut. Podawać z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 16.02.2016 21:08
pyszne danie
gosia56 30.08.2015 10:00
na pewno pyszne mięsko;)
w mojej kuchni 30.08.2015 09:16
pysznie wygląda danie
berys18 30.08.2015 09:09
świetny i smaczny pomysł
Wafelek2601 29.08.2015 21:57
Pyszne danie
JulkaTomeczek 29.08.2015 19:36
Smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat