Filety z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    podwójny
  • sól i pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy, każdą pierś kroimy na 3 części. Rozbijamy tłuczkiem posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka i czosnek granulowany. Wszystko dokładnie mieszamy. Filety panierujemy najpierw w rozkłóconym jajku na następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano. Usmażone kotlety wkładamy do rondelka, dodajemy 6 łyżek wody przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu około minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 24.09.2015 17:59
Właśnie takie kotlety lubię najbardziej.
Aannkaa82 24.09.2015 10:10
Klasyka - najlepsza :)
Pani Domu 23.09.2015 20:40
bardzo apetyczne
gosia561 23.09.2015 15:28
doskonały kotlecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat