Filety z karpia w panierce z płatków kukurydzianych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos sojowy

    3 łyżeczki
  • sok z pomarańczy

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • płatki kukurydziane

    1 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • karp

    2 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlać 1/4 szkl wody, sos sojowy, sok z pomarańczy i z cytryny, dodać cukier, szczyptę pieprzu, drobno posiekany czosnek i imbir, dokładnie wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć umyte filety, zamieszać i pozostawić na 2 godziny w temp pokojowej. Następnie rybę odcisnąć z marynaty, oprószyć mąką. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych, wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 02.02.2013 08:16
super rybka
mela25 21.01.2013 19:54
pycha
pycia9 20.01.2013 21:18
smaczne
aginaa 17.01.2013 14:40
pomysłowe
Rafał10 17.01.2013 11:40
pyszny obiadek !
V_kuchareczka 17.01.2013 09:47
przepis warty wypróbowania
miroslawa 17.01.2013 03:42
pyszny karpik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat