Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżeczki
sok z pomarańczy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1/2 łyżeczki
imbir 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
płatki kukurydziane 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
karp 2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia w panierce z płatków kukurydzianych

Do miseczki wlać 1/4 szkl wody, sos sojowy, sok z pomarańczy i z cytryny, dodać cukier, szczyptę pieprzu, drobno posiekany czosnek i imbir, dokładnie wymieszać. Do przygotowanej marynaty włożyć umyte filety, zamieszać i pozostawić na 2 godziny w temp pokojowej. Następnie rybę odcisnąć z marynaty, oprószyć mąką. Zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych, wymieszanych z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 02.02.2013 08:16
super rybka
mela25 21.01.2013 19:54
pycha
pycia9 20.01.2013 21:18
smaczne
aginaa 17.01.2013 14:40
pomysłowe
Rafał10 17.01.2013 11:40
pyszny obiadek !
V_kuchareczka 17.01.2013 09:47
przepis warty wypróbowania
miroslawa 17.01.2013 03:42
pyszny karpik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak