filety z indyka w czosnkowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1/2 kg
  • jajko

    2 szt.
  • olej do smażenia

    250 ml.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyzka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z indyka pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem. Jajka rozbić w miseczce. Czosnek wymieszać z bułką tartą i przyprawą Kucharek i wysypać na papier. Panierować filety w jajku, bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 20.05.2011 17:27
wszystko z czosnkiem jest pyszne
misia53 21.10.2010 20:04
Lubię naczosnkowane mięsko.
mamusia1 07.10.2010 13:51
bardzo lubię czosnek i to z drobiem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat