Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z dorsza z czosnkowo-pietruszkowa skorupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
czosnek 4 zabki
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza z czosnkowo-pietruszkowa skorupka

1.Dorsza dzielimy na cztery części, usuwajac wcześniej pęseta ewentualne ości,nacieramy sola i pieprzem,układamy na blasze natartej dwoma łyżkami oliwy.

2.Bułkę tarta zalewamy winem, dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek i pietrtuszkę,doprawiamy odrobina soli i dość oficie pieprzem,całość mieszamy.

3.Powstała masa obłożyć dorsza.

4.Skraplamy całość reszta oliwy wkładamy bez przykrycia do goracego piekarnika,zapiekamy ok.15-20 minut,aż z bułki powstanie rumiana skorupka.Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak