Filety w mascarpone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    250 g
  • pieczarki

    7 szt
  • cebula

    1 szt
  • serek mascarpone

    150 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet pokroiłam w słupki,wielkości frytki.Oprószyłam solą i pieprzem. Przełożyłam na patelnię,podlałam dwiema łyżkami oleju i obsmażyłam.Dodałam pokrojone pieczarki i cebulę.Przykryłam pokrywką i dusiłam aż cebula zmięknie.Na koniec połączyłam z serkiem i podgrzewałam aż wszystko ładnie się połączy i zgęstnieje.Doprawiłam do smaku solą i pierzem.Przed podaniem posypałam danie zieloną natka pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 23.11.2011 23:57
Fajne :)
cukiereczek 29.03.2011 10:03
Wszystko wygląda wspaniale i smacznie.
Gosia40 13.03.2011 13:47
Ciekawa propozycja, która warto wypróbować:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat