Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne zapiekane w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1 szklanka
koperek 3-4 łyżki posiekanego
mąka 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól
ser żółty 5 dag (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne zapiekane w sosie koperkowym

Filety układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego, skrapiamy sokiem z cytryny. Śmietanę rozrabiamy z mąką, dodajemy koperek, sól, pieprz do smaku, zalewamy rybę, posypujemy drobno startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut, po tym czasie posypujemy całość bułką tartą i zapiekamy kolejne 5-10 minut (do zrumienienia bułki). Podajemy z pieczywem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 21.02.2011 13:57
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak