Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w occie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1,5 kg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
Zalewa:
ocet 1 szklanka
woda 4 szklanki
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz 5 ziaren
olej do smażenia
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w occie

Do garnka wlewamy ocet, wodę, dodajemy cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz obraną, pokrojoną w plasterki cebulę. Zalewę zagotowujemy, gotujemy ok. 2-3 min i odstawiamy. Filety rybne /jeśli są zamrożone - rozmrażamy/ zanurzamy w rozmąconych jajkach i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. Na dnie naczynia układamy kilka plasterków cebuli, na niej warstwę usmażonych filetów rybnych, ponownie warstwę cebuli i znów warstwę ryby. Całość zalewamy przygotowaną zalewą. Odstawiamy na 24 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 13.04.2013 20:31
też takie robię
M. Monroe 03.03.2013 23:20
ciekawa wersja ')
treonina 24.02.2013 23:08
są bardzo dobre! robię takie same

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak