Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
przecier pomidorowy 2 szt
oliwa 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
czosnek suszony płatki 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne po francusku

Przecier pomidorowy wymieszać z łyżeczką soli czosnkowej,dwiema łyżeczkami czosnku w płatkach,łyżką stołową ziół prowansalskich i dwiema łyżkami oliwy z oliwek.Filety umyć i oprószyć pieprzem cytrynowym.Ułożyć filety w naczyniu żaroodpornym i zalać przecierem.Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec ok.45 minut.Podawać z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 06.12.2012 12:25
fajne
kamyk 14.09.2012 13:02
pycha rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak