Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Filety rybne po francusku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja
1 kg
przecier pomidorowy
2 szt
oliwa
2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku
czosnek suszony płatki
2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne po francusku

Przecier pomidorowy wymieszać z łyżeczką soli czosnkowej,dwiema łyżeczkami czosnku w płatkach,łyżką stołową ziół prowansalskich i dwiema łyżkami oliwy z oliwek.Filety umyć i oprószyć pieprzem cytrynowym.Ułożyć filety w naczyniu żaroodpornym i zalać przecierem.Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec ok.45 minut.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 06.12.2012 12:25
fajne
kamyk 14.09.2012 13:02
pycha rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak