Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Filety rybne panierowane z warzywami

5.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
1-2 sztuki
mleko
4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sok z cytryny
z 1/2 sztuki
mąka pszenna
kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat
kilka łyżek
cebula
1 sztuka
sałatka z kapusty kwaszonej z marchewką
1,5 szklanki
koncentrat pomidorowy
1-2 łyżki
masło
2 łyżki
olej
do smażenia ryby:

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne panierowane z warzywami

Rybę lekko rozmrozić, ale niezupełnie. Osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb. Jajko roztrzepać z mlekiem i Kucharkiem Rybę panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na mocnym ogniu, na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron, odłożyć na chwilę. W rondlu albo na drugiej patelni rozpuścić masło, zeszklić pokrojoną w cienkie plasterki cebulą. Kiedy się podsmaży dodać kapustę (taką gotową sałatkę z kapusty i marchewki ze słoika, nie kiszoną tylko zakwaszaną lekko octem), poddusić 5 min.. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić warzywa. Na wierzchu ułożyć rybę i dusić całość 5-10 min.. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 21.10.2011 15:23
Z pewnością pyszne :)
Aleksandra45 09.12.2010 09:41
pięknie wyglądają
ewelinapac 30.10.2010 22:00
pszności
bogumiła3 12.09.2010 00:27
uwielbiam
bernika 20.08.2010 22:29
uwielbiamy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak