Filety po hiszpańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i pokroić w paski. Składniki panierki wymieszać, obtoczyć filety. Filety usmażyć na margarynie.

Potrawka:
2 cebule,
15 dag szynki konserwowej,
3 ząbki czosnku,
puszka pomidorów,
vegeta do smaku,
pieprz,
ostra papryka do smaku,
puszka kukurydzy,
czerwona papryka.

Na tłuszczu od smażenia filetów zeszklić pokrojoną w talarki cebulkę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę, dusić na wolnym ogniu. Dodać pomidory, dusić 10 min. Dodać kukurydzę, na to położyć filety, poddusić. Dodać roztarty czosnek, doprawić. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 05.11.2013 23:58
jak dla mnie idealny
pajbek 19.07.2013 11:24
Super mięsko :-)
czekoladka_m 17.02.2013 19:07
Misiu da się coś załatwić;):)
misia53 17.02.2013 01:18
czekoladko , chcę Hiszpana ,żeby robił mi filety z rana... hihi...
caralajna 08.12.2012 07:54
smaczne fileciki
Monika-twin 04.09.2012 12:19
fajny przepis :D
czekoladka_m 10.05.2012 17:24
były, ale nie wiem gdzie się podziały, więc dodam tu: Panierka: 1 kg filetu z kurczaka, 4 łyżki mąki, ząbek czosnku, łyżka papryki ostrej, łyżka pieprzu, łyżka przyprawy uniwersalnej Prymat.
Sylwia29 10.05.2012 16:55
Ciekawe :)
Ewa104 10.05.2012 13:58
Czekoladko,zapowiada się pysznie.Tylko nie mogę dopatrzeć się składników panierki.Coś ucięło albo wzrok mi się pogorszył.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat