Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety drobiowe marynowane w mleku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
mleko 3,2% 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
Panierka:
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety drobiowe marynowane w mleku

Filety przekroić wzdłuż na pół. Oprószyć przyprawami i zalać mlekiem.
Przykryć i odstawić na minimum 1 godzinę.
Tuż przed podaniem panierować w krakersach, jajku i znów w krakersach.
Usmażyć na rozgrzanym oleju.
Podać z ziemniakami i dowolną surówką
RADA:
Gdy zostają mi połamane krakersy wrzucam je do blendera i miksuję na pył.
Przechowuję je w zamykanym słoiczku.
Bardzo przydatne do panierowania filetów drobiowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2014 01:01
Smaczne to.
gibli 27.02.2014 18:59
bardzo fajne)
Piotr-21 27.02.2014 17:11
proste i smaczne
Barbara/zuza22_85 27.02.2014 16:59
pyszny obiad
artur7 27.02.2014 16:00
takie mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak