Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 g
pieczarki 5 szt
majonez 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 szczypty
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona 1 szt
ryż 2 torebki
brokuł 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry, delikatnie rozbijamy. Wykładamy na blaszce do pieczenia. Posypujemy przyprawami:solą, pieprzem, przyprawą staropolską do pieczeni i papryką wędzoną słodką.
Krok 1 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto
2
Pieczarki myjemy i kroimy na plastry.
Krok 2 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto
3
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 st. C na około 15 minut.
Krok 3 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto
4
Każdy kawałek mięsa smarujemy odrobiną majonezu, wykładamy po kilka kawałków pieczarek i pokrojoną na długość paprykę.
Krok 4 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto
5
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i nakładamy ser żółty. Jeszcze na chwilę wkładamy do piekarnika, włączamy termoobieg i trzymamy do rozpuszczenia się sera.
Krok 5 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto
6
Podajemy z ugotowaną brokułą i ryżem.
Krok 6 - Filet zapiekany podany z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.01.2016 19:49
na pewno pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak