Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z tilapii w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 4 filety
marchew 3 szt.
ziemniaki 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z tilapii w warzywach

Kroki postępowania

1
Filety z tilapii obsypujemy przyprawą do ryb Prymat i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 1 - Filet z tilapii w warzywach foto
2
Paprykę kroimy w paski. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki również obieramy i kroimy w plastry. Na fiolę aluminiową wykładamy przyprawione filety z ryby. Filety obkładamy przygotowanymi warzywami i lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Krok 2 - Filet z tilapii w warzywach foto
3
Fiolę zawijamy i przykładamy na blaszkę. Pieczemy w 175°C przez 30 minut. Gotową rybę w folii kładziemy na duży talerz, rozwijamy folię i zajadamy.
Krok 3 - Filet z tilapii w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2013 07:23
to jest pyszne
GOSIA18 23.11.2012 18:36
pyszności rybka, uwielbiam
owca441 22.11.2012 21:10
dietetyczny
medi 22.11.2012 17:38
Smacznie i zdrowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak