Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

RYBA

filet z dorsza 3 szt
oliwa 1 łyżka
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka pszenna

Sos

przecier pomidorowy 1 puszka
cebula
ząbek czosnku
jogurt naturalny 1 łyżka
koperek 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
cukier
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidorowym

Przygotować sos: cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać jak najdrobniej, czosnek zmiażdżyć. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebule i czosnek, zeszklić. Wlać przecier, mocno zagrać, nie gotować. Dodać koperek. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem i szczyptą cukru, na koniec dodać jogurt, starannie połączyć, przykryć, trzymać w cieple. Filety rybne lekko posolić, oprószyć przyprawą i mąką. Zrumienić na gorącym oleju. Wyłożyć na półmisek, polac sosem i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak