Filet z pstrąga - smażony

Filet z pstrąga - smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg łososiowy

    2 filety
  • czosnek ząbki

    5
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z pstrąga - smażony

Filety dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Czosnek rozgniatamy w prasce. Rybę doprawiamy grubo zmieloną solą morską oraz pieprzem z obydwu stron. Następnie wewnętrzną część ryby dokładnie nacieramy rozgniecionym czosnkiem. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy na niego rybkę (zaczynamy smażyć od strony skóry). Ja to robię pod przykryciem, gdyż ryba lubi pryskać. Kiedy skórka jest zarumieniona odwracamy filet na drugą stroną i smażymy 3-4 minuty. Podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Marta Ryżek-Kalkowska 04.10.2016 20:33
Same pyszności :)
Margo1 04.10.2016 09:59
Taki obiadek bym dzisiaj zjadła
Bernadeta1 03.10.2016 21:26
pyszna rybka
Janina 03.10.2016 16:39
Smaczna rybka;))
AZgotuj 03.10.2016 13:55
cudowne danie :)
Małgorzata92 03.10.2016 13:23
Super danie :)
Ania321 03.10.2016 13:18
apetycznie wygląda :)
Futka 03.10.2016 13:02
Przepyszna rybka :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat