Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z porem i serem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
por 1 szt
ser żółty ok 5 dag
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z porem i serem żółtym

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy,dobrze osuszamy, kroimy na kotleciki i lekko rozbijamy.
Przyprawiamy z obu stron pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką mieloną papryką.
Krok 1 - Filet z porem i serem żółtym foto
2
Pora kroimy wzdłuż na pół i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w półplasterki.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy pora, solimy i chwilkę podsmażamy. Następnie przykrywamy i dusimy 5 min.
Krok 2 - Filet z porem i serem żółtym foto
3
Patelnię do smażenia bez tłuszczu dobrze rozgrzewamy i obsmażamy mięso z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Filet z porem i serem żółtym foto
4
Na mięsie kładziemy podduszonego pora i kawałki sera żółtego. Patelnię przykrywamy i podgrzewamy na minimalnym ogniu do momentu, aż ser się całkowicie rozpuści.
Krok 4 - Filet z porem i serem żółtym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.03.2015 11:57
Pyszne danie :))
misia53 08.03.2015 22:16
bardzo smaczne po mojemu...
agnieszka214 08.03.2015 18:45
bardzo smacznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak