Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pieczarkami i śmietaną

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duży pojedynczy filet 1
z kurczaka
cebula 1
pieczarek 200 g
pęczka natki pietruszki 1/3
słodkiej śmietany 30% 1 szk
sól himalajska do smaku
chili do smaku
mąka do obtaczania
olej 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pieczarkami i śmietaną

Kroki postępowania

1
Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić obtoczone w mące kawałki fileta. Chwilę je smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę a pieczarki w paski, natkę posiekać. Do lekko przesmażonych kawałków fileta wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć 4 minuty.
Krok 1 - Filet z pieczarkami i śmietaną foto
2
Wszystko oprószyć przyprawami, dodać posiekaną natkę a potem wlać śmietankę i zagotować.
Krok 2 - Filet z pieczarkami i śmietaną foto
3
Śmietanka po chwili zgęstnieje i danie będzie gotowe do podania.
Krok 3 - Filet z pieczarkami i śmietaną foto
4
Filet dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Filet z pieczarkami i śmietaną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.08.2013 15:57
bardzo apetycznie wyglada , tylko powiedz Ewcia co to za sól himalajska ? nie spotkałam się z taką
Magda19 04.08.2013 22:23
wygląda bardzo smacznie :)
Monia 04.08.2013 18:36
Smakowite danie, lubię to ;)
marcia7 04.08.2013 14:36
doskonałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak