Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z miruny w płatkach migdałowych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 500 gram
mąka kukurydziana 5 łyżek
jajko 2 sztuki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
płatki migdałowe 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z miruny w płatkach migdałowych

Fileta z miruny odmrozić i osuszyć. Posypać niewielką ilością soli ziołowej i pozostawić na kilka minut. Obtoczyć w mące kukurydzianej. Jajko rozbełtać z odrobina soli ziołowej. Fileta obtoczyć w jajku i pokruszonych trochę płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak