FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    4 szt.
  • sól

    3 szczypty
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżka
  • marchew

    2 szt.
  • groszek zielony

    1/2 szkl.
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula biała

    1 szt.
  • masło

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
Filety umyć, osuszyć i oczyścić.
Krok 2 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
Przekroić wzdłuż na pół. Na środku ułożyć masło i pietruszkę. Przykryć/ zamknąć fileta.
Krok 3 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
W naczyniu ułożyć filety.
Krok 4 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wyłożyć na filety razem z groszkiem i cebulką pokrojoną w krążki.
Wstawić do piekarnika na 25 min./ 200 stopni.
paulette17
Pilnować, aby marchew się nie spaliła.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 29.05.2015 23:18
ładnie poadano
MałaMi89 28.05.2015 23:47
Mmm zjadłabym :)
Gracer 28.05.2015 20:37
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat