Filet z kurczaka z cebulką, pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    2
  • cebula

    1
  • mąka do panierki

  • jajko

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka obtaczamy w jajku doprawiamy sola i pieprzem nastepnie panierujemy w mące. Kładziemy na rozgrzana patelnie. Pokrojona cebulka i pieczarki wczesniej usmażone na patelni wkładamy na przyrumieniony filet na wierzch kładąc starty ser. Czekamy aż ser stopnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia32 19.03.2011 10:08
mniam;]
Joanna108 06.01.2011 10:22
fajny pomysł
Magdalena80 24.10.2010 20:22
warto wypróbować!
magical66 07.10.2010 12:21
dzisiaj kupiłam pieczarki więc na pewno spróbuję!
Ewa99 30.09.2010 15:53
Wygląda smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat