Filet z kurczaka w sosie bazyliowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 g
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • SOS BAZYLIOWY

  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion drobiowy

    125 ml
  • śmietana

    125 ml
  • sok z cytryny

    60 ml
  • bazylia świeża

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać make, sol i pieprz i obtoczyć w tym mięso. Na rozgrzanej oliwie z masłem usmażyć kurczaka . Przygotować sos : na rozgrzanym maśle usmażyć zmiażdżony czosnek, wlać bulion, śmietanę i sok z cytryny. Podgrzać chwile aby sos zmniejszył swoja objętość. Następnie dodać drobno posiekana bazylie, sol, pieprz. Usmażone mięso polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 18.01.2014 09:22
Smakowite mięsko.
Grażyna13 11.12.2013 12:41
Co za pyszności :)
ONY_za_kare 27.10.2013 12:02
na pewno smaczne danie
ankaryba 25.10.2013 08:23
super obiadek :-)
Grażyna13 07.10.2013 21:41
A to ciekawe :)
mirosława4 05.10.2013 12:29
zapewne było smaczne to mięsko :)
Pani Domu 24.08.2013 20:51
smaczny obiad
Agata3 12.07.2013 15:17
Świetny filecik na obiad :)
Rybciia 09.04.2013 09:15
to coś dla mnie :-)
idealme 15.03.2013 08:44
ciekawe z tą bazylią ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat