Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w orzechowej panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2-3 szt
jajko 2 szt
orzechy włoskie 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w orzechowej panierce

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyszczamy i przekrawamy w pół, oprószamy solą i pieprzem
Krok 1 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
2
Fileciki rozklepujemy.
Krok 2 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
3
Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem roztrzepujemy.
Krok 3 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
4
Do jajek wkładamy filet i zostawiamy na 20 minut.
Krok 4 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
5
Orzechy rozdrabniamy w blenderze.
Krok 5 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
6
Na talerz nasypujemy bulkę tartą oraz orzechy i mieszamy.
Krok 6 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
7
W uzyskanej panierce obtaczamy filet
Krok 7 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
8
Wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto z dwóch stron na niewielkim ogniu.
Krok 8 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto
9
Wyciągamy flecik na ręczniki kuchenne by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Smacznego
Krok 9 - Filet z kurczaka w orzechowej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.05.2014 19:24
pomysłowa panierka
Kuchenka 22.05.2014 20:18
ależ apetyczne :)
Aleksandra/Olcia 22.05.2014 18:46
pychotka mniam
gibli 22.05.2014 17:59
smaczny obiadek)
Lidzia 22.05.2014 17:59
Warto spróbować.
bhb8 22.05.2014 17:19
takiej panierki jeszcze nie próbowałam :)
gosia561 22.05.2014 16:22
ciekaw taka panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak