Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w musztardzie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 5 szt
musztarda 5 łyżeczek
olej 5 łyżeczek
sól
pieprz
jajko
mąka do oprószenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w musztardzie

Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Osuszone filety oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Do miseczki dajemy olej i musztardę. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy filety z każdej strony. Odstawiamy do lodówki na cztery godziny. Zamarynowane filety oprószamy mąką, następnie dajemy do rozkłóconego jajka i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane fileciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.12.2013 09:05
Lubię takie mięsko.
Dorian 30.10.2013 16:47
pysznei wyglada to miesko
hahanka 19.10.2013 15:31
muszą być pyszne
dragunia21 18.10.2013 10:20
smakowicie wygląda
Barbara777 17.10.2013 17:43
mniam na pewno pyszne:)
gosia561 17.10.2013 12:51
ciekawa panierka
Mniam 17.10.2013 11:59
Bardzo smaczne!
aniagdz 17.10.2013 11:15
a jaka musztarda???
dodi 17.10.2013 10:50
ciekawe z tą musztardą
ana1 17.10.2013 10:49
pyszne mięsko
bietka 17.10.2013 10:34
smaczny obiadek :)
halina17 17.10.2013 10:27
Dobre filety na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak