Filet z kurczaka w musztardzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    5 szt
  • musztarda

    5 łyżeczek
  • olej

    5 łyżeczek
  • sól

  • pieprz

  • jajko

  • mąka

    do oprószenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Osuszone filety oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Do miseczki dajemy olej i musztardę. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy filety z każdej strony. Odstawiamy do lodówki na cztery godziny. Zamarynowane filety oprószamy mąką, następnie dajemy do rozkłóconego jajka i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane fileciki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 07.12.2013 09:05
Lubię takie mięsko.
Dorian 30.10.2013 16:47
pysznei wyglada to miesko
hahanka 19.10.2013 15:31
muszą być pyszne
dragunia21 18.10.2013 10:20
smakowicie wygląda
Barbara777 17.10.2013 17:43
mniam na pewno pyszne:)
gosia561 17.10.2013 12:51
ciekawa panierka
Mniam 17.10.2013 11:59
Bardzo smaczne!
aniagdz 17.10.2013 11:15
a jaka musztarda???
dodi 17.10.2013 10:50
ciekawe z tą musztardą
ana1 17.10.2013 10:49
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat