Filet z kurczaka w cieście naleśnikowo – czosnkowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszny soczysty filet, bardzo aromatyczny. Mięso rozpływa się w ustach, i ten delikatny posmak czosnku, uwielbiam… Uwielbiamy kurczaka pod każdą postacią, a najwięcej robię kotletów, bo najmłodszy w rodzinie często o nie prosi, żeby nie było nudno co jakiś czas przerabiam przepis.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Filet z kurczaka w cieście naleśnikowo – czosnkowym.

  • filet z kurczaka

    1.5 kg
  • sól

    0.5 szczypt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    20 szczypt
  • Przyprawa do drobiu To Naturalne

    10 szczypt
  • czosnek ząbki

    4 ząbki
  • koperek świeży

    0.5 pęczka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mleko

    0.5 szklanki
  • woda

    0.5 szklanki
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta umyć, osuszyć i podzielić na mniejsze części. Przyprawić solą i pieprzem oraz ulubioną przyprawą do drobiu z obu stron.
Z mleka, wody, jajka i mąki przygotować gładkie ciasto naleśnikowe, przecisnąć przez praskę czosnek, dodać posiekany koperek, oraz sól i pieprz do smaku. Do ciasta wrzucić filety z kurczaka tak, aby były całe przykryte i odstawić na 1 – 2 godz. do lodówki, można również na całą noc.
Na patelni rozgrzać olej i wykładać filety, smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

SlodkoSlodka83
Filet w cieście naleśnikowym może również stać przez całą noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat