Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w cieście francuskim z porem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

filet z kurczaka 300 gram

Ciasto

ciasto francuskie 1 szt

Farsz

por 1 szt
serek topiony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w cieście francuskim z porem

Na odrobinie masła podsmażamy por. Później do tego dodajemy serek topiony, mieszamy. Odstawiamy.
Bierzemy filet z kurczaka, kroimy go na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozwijamy ciasto francuskie i na środku układamy mięso a na nim masę z pora. Brzegi ciasta z dwóch stron nacinamy na ok 1,5 cm paski i zawijamy jak warkocz. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.01.2017 20:11
pyszna propozycja
Bernadeta1 01.01.2017 18:24
na pewno smaczne jedzonko
Renataj 01.01.2017 17:07
Apetyczny pomysł na tradycyjnego fileta.
ilka01 01.01.2017 14:54
super propozycja :)
dodi 01.01.2017 14:14
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak