Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
jaja 1 sztuka
wiórki kokosowe 3 łyżka
mąka pszenna 1/2 szklanka
woda 1/2 szklanka
tabasco 4 kropla
sól do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w cieście

Filety umyć i oczyścić z błon. Podzielić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać, dodać wodę, wiórki, przyprawy i tyle maki, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Filety maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 12.11.2012 09:00
Nigdy nie próbowałam z wiórkami.
Mati3 11.11.2012 21:39
pycha
emeslive 11.11.2012 21:30
Fajny pomysł. Chętnie bym skosztował.
czarnyaniol1990 11.11.2012 20:57
spróbuje :)
Karolcia12 11.11.2012 20:37
bardzo lubię dania z kurczaka
Mariposas 11.11.2012 20:29
ciekawe
Lemon 11.11.2012 19:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak