filet z kurczaka w cieście

filet z kurczaka w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójny filet z kuczaka

    1 szt
  • mleko

    2 szklanki
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • oregano

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - filet z kurczaka w cieście foto
z mleka, jajka, mąki oraz szczypty soli mieszając powstaje ciasto identyczne jak na naleśniki. jednak musi mieć gęstszą konsystencje
Krok 2 - filet z kurczaka w cieście foto
pierś z kurczaka myjemy i kroimy w paski wielkości jak na zdjęciu. następnie obsypujemy vegetą, czosnkiem granulowanym, majerankiem oraz oregano i odstawiamy mięso na parę minut.
Krok 3 - filet z kurczaka w cieście foto
Gdy mięso postoi kilka minut mieszamy by połączyło się z przyprawami, a następnie maczamy w cieście naleśnikowym (musi być na tyle gęste by nie spływało z piersi) i smażymy na rozgrzanym oleju w głębokim tłuszczu
Krok 4 - filet z kurczaka w cieście foto
Możemy podawać z ziemniakami, ryżem czy samo jako przekąskę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 27.01.2017 19:11
Moje ulubione, koniecznie muszę to powtórzyć zrobić
mariuszek8 13.01.2016 14:15
a z daleka wygląda jak ryba, fajny pomysł. Można by dziecko oszukać , że to pierś a w ciescie zrobić filet rybny.
Ela15 25.09.2015 08:55
musi być pyszny
mariuszek8 24.09.2015 12:01
przepysznie wygląda
jagoda5913 23.09.2015 01:10
można wypróbować
Seba 12.01.2015 14:34
bardzo dobry
Seba 21.11.2014 09:08
bardzo dobra
ppaulina 08.11.2014 20:34
pychotka:)
Futka 08.09.2014 12:19
Pyszny kurczak! :)
gibli 17.08.2014 11:13
dobry filecik:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat