Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka gotowany na parze

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
natka pietruszki 0,5 pęczka
rozmaryn 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 0,5 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka gotowany na parze

Kroki postępowania

1
Natkę pietruszki bardzo drobno siekam nożem. Oliwę mieszam z natką pietruszki i przyprawami.
Krok 1 - Filet z kurczaka gotowany na parze foto
2
Do marynaty wkładam piersi z kurczaka. Mięso nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2 - Filet z kurczaka gotowany na parze foto
3
Mięso układam w garnku do gotowania na parze lub parowarze. Paruję około 45-50 minut. Podaję z warzywami.
Krok 3 - Filet z kurczaka gotowany na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 03.06.2016 22:16
Smaczne mięsko
Bernadeta1 03.06.2016 20:36
zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak