Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka faszerowany

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 pojedyncze sztuki
wątróbka drobiowa 4 szt
jajko 1 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
cebula 1 mała szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka faszerowany

Jeden filet zmielić w maszynce. Wątróbki sparzyć i również zmielić. Bułkę namoczyć i też przepuścić przez maszynkę. Doprawić farsz pieprzem i solą. Dodać startą na tarce cebulę oraz jajko. Wyrobić całość na jednolitą masę.
Filety przecinać ostrożnie z węższej strony, tak by powstała kieszonka. Wypełnić ją dokładnie farszem za pomocą łyżeczki, dopchnąć farsz do końca.
Piec filety w rękawie przez około pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.04.2015 12:54
fajnie wygląda
monia2005 07.04.2015 08:46
mmmmmmmm smakowity :-)
Izka192 06.04.2015 21:13
apetyczne danie
mirosława4 06.04.2015 18:13
apetycznie się prezentuje
Rogalik 06.04.2015 17:28
smaczny obiad
marcia7 06.04.2015 16:50
jak jajeczka na święta
paula191919 06.04.2015 15:37
Wygląda przepięknie! :)))
Cynamonka 06.04.2015 15:26
Jakie obiadowe smakołyki! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak