Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurcaka w ziołach prowansalskich na sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
Czosnek suszony Prymat
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieczarki 8-9 szt
cebula biała 1 szt
pieprz
sól
olej
mąka
śmietana
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurcaka w ziołach prowansalskich na sosie pieczarkowym

Filety nacieramy sola,pieprzem ,czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich.Smażymy na mocna rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Pieczarki kroimy w plasterki,cebule w kosteczkę-podsmażamy.Przekładamy do rondelka zalewamy wodą i zagotowujemy.Zaciągamy mąka wymieszana ze śmietana.
Na talerz wykładam sos na sosie układam filet pokrojony w plasterki ,do tego ziemniaki z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 03.03.2014 16:02
Fajny pomysł na kurczaka ;-)
artur7 03.03.2014 15:01
.iesko pycha
Rafał10 03.03.2014 14:48
mmm zjadłabym! Wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak