Filet z kurcaka w ziołach prowansalskich na sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • Czosnek suszony Prymat

  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pieczarki

    8-9 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • olej

  • mąka

  • śmietana

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety nacieramy sola,pieprzem ,czosnkiem i sporą ilością ziół prowansalskich.Smażymy na mocna rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Pieczarki kroimy w plasterki,cebule w kosteczkę-podsmażamy.Przekładamy do rondelka zalewamy wodą i zagotowujemy.Zaciągamy mąka wymieszana ze śmietana.
Na talerz wykładam sos na sosie układam filet pokrojony w plasterki ,do tego ziemniaki z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 03.03.2014 16:02
Fajny pomysł na kurczaka ;-)
artur7 03.03.2014 15:01
.iesko pycha
Rafał10 03.03.2014 14:48
mmm zjadłabym! Wygląda bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat