Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kaparami podany na risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
oliwa 3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
kapary całe Smak 1/2 słoiczka
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 2 łyżki
ryż 1,5 szkl
pieczarki 25 dkg
cebula 1 szt
lubczyk świeży 2 gałązki
sól
pieprz
wino białe 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kaparami podany na risotto

Kroki postępowania

1
Oliwę , przyprawę kucharek, czosnek, kapary pokrojone mieszamy razem i marynujemy najlepiej całą noc
Krok 1 - Filet z kaparami podany na risotto foto
2
Filet podsmażamy na złoty kolor z obu stron, układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180stopni na ok 20 minut
Krok 2 - Filet z kaparami podany na risotto foto
3
Masło roztapiamy na patelni wrzucamy pokrojone pieczarki z cebulką i podsmażamy. Wrzucamy ryż i dolewamy wodę, całość gotujemy mieszając aż ryż zmięknie. Wrzucamy lubczyk i na koniec wlewam wino. Doprawiam do smaku.
Krok 3 - Filet z kaparami podany na risotto foto
4
Fileta układamy na ryżu i podajemy z dodatkami. Smacznego
Krok 4 - Filet z kaparami podany na risotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak