Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w cieście z serem owczym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 150 g
ser owczy 100 g/ łatwo się topiący
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt z zieloną częścią
jaja 2 szt
mleko 100 ml
mąka 1/2 szkl
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 3 szczypty
pomidory suszone 3 szczypty
olej do smażenia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w cieście z serem owczym

Mięso kroimy w małą kostkę, ser również.
Do miseczki dajemy poszatkowaną cebulkę, wszystkie przyprawy, mięso, ser, żółtka, mleko i mąkę, mieszamy masę.

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, mieszamy.

Rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy porcje i pieczemy z każdej strony, aż sie ładnie zrumieni.

Podajemy z sałatkami bądż ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 18.05.2015 12:30
Ciekawy pomysł
Grazyna0211 18.05.2015 10:35
świetne danie
berys18 18.05.2015 10:10
pyszne połączenie
VioletoweKucharzenie 18.05.2015 10:05
to musi być pyszne!
Benita 18.05.2015 09:34
bardzo interesujący pomysł. Wygląda imponująco.
adelajda 18.05.2015 09:27
pyszny obiadek :))
Anna133 18.05.2015 08:48
prosty sposób na tani obiad, tak zwany oszczędny, dajesz co masz a smak mniam ...
Kasnaj 18.05.2015 08:32
wygląda pyszniutko !
Ewelina1991 18.05.2015 08:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak