Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 300 gram
pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
pestki dyni 0,5 szklanki
olej rzepakowy 1 łyżka
brie 0,5 sztuki
przyprawa do gyrosa 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka myjemy , oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie obsypujemy przyprawą do gyrosa
Krok 1 - Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni  foto
2
Pieczarki kroimy w plastry.
Krok 2 - Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni  foto
3
Na patelni podsmażamy cebulkę pokrojona w kostkę . Następnie dodajemy pieczarki oraz ...
Krok 3 - Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni  foto
4
dodajemy fileta z indyka i razem smażymy około 15 minut.
Krok 4 - Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni  foto
5
Po tym czasie do składników na patelni dodajemy pestki dyni i smażymy kolejne 5 minut. Serwujemy z pokrojonym w kostkę serem brie.
Krok 5 - Filet z indyka smażony z pieczarkami i pestkami dyni  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.01.2015 18:40
Bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak