Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka na kanapki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1-1,5 kg
olej 4 łyżki
woda 1/3 szkl
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka na kanapki

Olej mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i majerankiem.
Filet z indyka dokładnie smarujemy marynatą.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy wodę, wkładamy filet z indyka i polewamy go resztą marynaty.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.08.2015 11:46
lubimy takie pyszności
Saga123 16.08.2015 16:43
smakowita :)
cukiereczek 16.08.2015 15:18
świeża domowa wędlina

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak