Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 gram
dynia 2 szklanki
groszek konserwowy 0.5 puszki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/3 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 1 łyzeczka
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem

Kroki postępowania

1
Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto
2
Fileta obsypujemy curry i pieprzem i...
Krok 2 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto
3
podsmażamy na patelni .
Krok 3 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto
4
Dynie obieramy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do fileta.
Krok 4 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto
5
Groszek odcedzamy i dodajemy do reszt składników. Całość podlewamy wodą i dusimy około 25 minut.
Krok 5 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto
6
Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku : pieprzem i solą. Serwujemy z ryżem . Smacznego :)
Krok 6 - Filet z indyka duszony z dynią i groszkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.12.2014 10:55
na pewno pyszne mięsko;)
Renataj 06.12.2014 21:45
Apetyczne zestawienie - chętnie wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak