Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z dorsza w płatkach czosnkowych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 200 gram
jajko 1 sztuka
Sól ziołowa jodowana Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
płatki czosnkowe garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z dorsza w płatkach czosnkowych

Dorsza rozmrozić i osuszyć dobrze ręcznikiem papierowym. Jajko wbić do miseczki i wymieszać z dodatkiem soli i pieprzu. Rybę obtoczyć w jajku a później w suszonych płatkach czosnkowych. Smażyć z oby stron na złoty kolor.
Po usmażeniu położyć na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

afrodyta 04.05.2016 21:04
Pomysłowe danie :-)
KORAL 04.05.2016 18:39
Super rybka
Bernadeta1 04.05.2016 17:41
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak