Filet z czosnkiem i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • przyprawa do kurczaka

    szczypta
  • oregano

    szczypta
  • bazylia

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka płuczemy, nie rozbijamy przekrajamy tylko wzdłuż na pół. Czosnek przeciskamy przez praskę,nacieramy nim mięso,zawijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Pozostałe przyprawy mieszamy ze sobą, fileta ponownie nacieramy nimi i smażymy na średnim ogniu w papierze do pieczenia z obu stron. Papier przecinamy tak aby tylko raz przykrył mięso z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i jakąś sałatką bądź surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 28.10.2013 21:22
smaczny filecik :)
Ela15 18.10.2012 09:24
ekstra
Andysz 04.10.2012 20:14
na pewno smakuje wysmienicie:)
Betka 04.10.2012 20:06
pyszności)
manaika 04.10.2012 19:25
pycha
Mariposas 04.10.2012 18:54
muszę spróbować, brzmi pysznie
SylwiaMagdaSabin 04.10.2012 18:18
robię tak filet z ryb pycha
fijolek91 04.10.2012 18:12
rewelacja:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat