Filet z czarniaka w serowej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Filet z czarniaka - jedna z najsmaczniejszych (dla nas) ryb, otulona serową panierką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Skladniki:

  • filet z czarniaka

    500 gramów
  • mąka

    6 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • parmezan starty

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety kroimy na kawałki takie, jakie lubimy. Oprószamy solą i pieprzem.

Filety obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i serze.

Smażymy na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat