Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w płatkach kukurydzianych

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
filet z kurczaka 1 podwójny
płatki kukurydziane
olej do smażenia

Porada

To szybki i ciekawy sposób na urozmaicenie popularnego „kotleta z piersi kurczaka”.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w płatkach kukurydzianych

Filet porcjujemy na kawałki, delikatnie rozbijamy i przyprawiamy do smaku. Pozostawiamy na około 2 godziny.

Z mąki, mleka, jajka, proszku do pieczenia oraz soli do smaku przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Ma być dość gęste.
Gotowe kawałki fileta maczamy w cieście naleśnikowym, a następnie w płatkach. Smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2015 17:04
Fajna panierka.
Janina 29.11.2014 17:12
Smaczne mięsko;)
Mniam 29.11.2014 15:37
Płatków kukurydzianych używam zamiast bułki tartej, ale w formie zwykłej panierki. Muszę spróbować też na cieście naleśnikowym :)
gosia56 29.11.2014 14:03
super mięsko;)
Magda60 29.11.2014 14:02
pyszny obiadek
Gracer 29.11.2014 14:00
przepyszna panierka
Konczi 29.11.2014 13:57
Lubię takie mięsko :)
pestka 29.11.2014 13:38
pyszny, chrupiący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak