Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w panierce z sera feta i marchewki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 pojedyncze
ser feta 100 g
marchewka obrana 50 g
jajko
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w panierce z sera feta i marchewki

Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ser feta rozcieramy łyżką, wbijamy jajko, roztrzepujemy wszystko dokładnie trzepaczką, dodajemy marchewkę, przyprawy i mieszamy dokładnie. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem , każdy filet przekrawamy wzdłuż i delikatnie rozbijamy tłuczkiem(możemy odrobinę posolić pamiętając o tym, że ser feta jest słony a do panierki dodajemy też przyprawy), obtaczamy w mące. Następnie w przygotowanej panierce i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.02.2013 20:39
ale pyszniutki:)
czekoladka_m 12.02.2013 20:39
ale pyszniutki:)
angelika14 12.02.2013 19:35
smacznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje
Aleksandra/Olcia 12.02.2013 19:25
smakowicie wygląda
gosia56 12.02.2013 19:22
napewno pycha
Marlenka.S 12.02.2013 19:21
bardzo fajny przepis
jolanta19 12.02.2013 18:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak