Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
pieczarki 400 g
masło klarowane 50 g
cebula 1 szt
ciasto francuskie 1 szt
ketchup pikantny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w cieście francuskim

Filety z kurczaka opłukać i osuszyć . Rozkroić przez środek aby powstały płaty . Przyprawić pieprzem i solą, polać oliwą i włożyć do lodówki na 2 godziny. W tym czasie usmażyć pieczarki na maśle klarowanym z cebulką i wystudzić . Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia rozwinąć ciasto francuskie , na połowie rozłożyć filety i na filety wyłożyć usmażone i wystudzone pieczarki . Przyprawić do smaku pieprzem po wierzchu i solą .
Całość przykryć drugą połową ciasta i włożyć do piekarnika . Piec około 30 minut w 190 stopniach na złoty kolor .Wyjąć i podawać na ciepło pokrojone na porcję i polane ketchupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 03.03.2017 16:38
Pyszne jedzonko :)
agaK. 02.03.2017 09:08
Może być fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak