Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet tilapii - danie obiadowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 4 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
tymianek do smaku
majeranek do smaku
frytki 400 g
ogórki konserwowe 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filet tilapii - danie obiadowe

Jajka rozbijamy i dodajemy do nich przyprawy. Filety maczamy w jajku z przyprawami, a później robimy panierkę z bułki tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej z pokrojoną i smażącą się już cebulką. Smażymy aż do przyrumienienia. Frytki kładziemy do garnka z olejem i smażymy. Kroimy ogórki konserwowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 02.12.2012 00:08
moje smaki
Renataj 25.11.2012 20:10
Rybka z frytkami i ogóreczkiem - to musi być smaczne.
Zdzisław 25.11.2012 19:04
lubię ryby w panierce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak