Filet tilapii - danie obiadowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tilapii

    4 szt
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 szt
  • tymianek

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • frytki

    400 g
  • ogórki konserwowe

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka rozbijamy i dodajemy do nich przyprawy. Filety maczamy w jajku z przyprawami, a później robimy panierkę z bułki tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej z pokrojoną i smażącą się już cebulką. Smażymy aż do przyrumienienia. Frytki kładziemy do garnka z olejem i smażymy. Kroimy ogórki konserwowe. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 02.12.2012 00:08
moje smaki
Renataj 25.11.2012 20:10
Rybka z frytkami i ogóreczkiem - to musi być smaczne.
Zdzisław 25.11.2012 19:04
lubię ryby w panierce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat