Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet rybny w ketchapie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
bułka tarta pikantna
jajko 3 szt
Zalewa:
woda 5 szklanek
ocet 10 % 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
ketchup 45 dek
przecier pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: filet rybny w ketchapie

Kroki postępowania

1
ryby pokroić na kawałki i oprószyć przyprawami, Następnie panierować w roztrzepanym jajku i bułce. Usmażyć na oleju na złoty kolor
Krok 1 - filet rybny w ketchapie foto
2
Gdy usmażymy rybę na tym samym oleju szklimy posiekaną w piórka cebulę. Następnie dodajemy ketchup, przecier, cukier i wodę. Gotujemy i studzimy
Krok 2 - filet rybny w ketchapie foto
3
W szklanym naczyniu układamy warstwę filetów i zalewamy sosem i tak na przemian. Całość ma być zalana sosem. Odstawiamy do lodówki aby się przegryzły. Najlepsze są na 3 dzień
Krok 3 - filet rybny w ketchapie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.10.2013 20:10
smacznieeee:)
pajbek 22.09.2013 16:37
To lubię :-)
Seba 15.10.2012 10:37
super
ben-ka 15.09.2012 17:14
świetny sposób na rybkę:)
teresa18 15.09.2012 16:21
pyszności w pomidorach
MAR3STA 15.09.2012 14:12
apetyczna rybka
misia53 15.09.2012 12:10
z chęcią bym zjadła
owca441 13.09.2012 20:14
wpraszam sie na nie
halina17 13.09.2012 18:33
Smaczna ryba.
ilka_86 13.09.2012 18:03
pyszna ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak