Filet pod mozzarellą na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
  • sól do smaku

  • Czosnek suszony Prymat

  • oregano

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mozzarella

    6 łyżek
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filet pod mozzarellą na maśle foto
Fileta umyć, osuszyć, poporcjować i delikatnie rozbić przez woreczek foliowy. Posypać solą i resztą przypraw, odstawić na min. 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Filet pod mozzarellą na maśle foto
Na patelnię dać masło, podgrzać, ułożyć filety przyprawami do góry i smażyć ok. 2 minuty.
Krok 3 - Filet pod mozzarellą na maśle foto
Przewrócić mięso na druga stronę, posypać startą mozzarellą, przykryć pokrywką, smażyć ok. 2 minuty. Podawać z surówką. Można polać sosem o dowolnym smaku
Janina
Bardzo smaczne mięsko, bardzo szybko do zrobienia. Polecam. Smacznego;))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 01.04.2017 17:19
ale pycha mniam, mniam
Malgorzata549 16.09.2016 14:51
interesujący pomysł :)
Margo1 23.06.2016 17:17
Wygląda ekstra
adelajda 11.06.2016 19:48
Super obiadek :)
Ela427 08.06.2016 21:57
pyszne mięsko
ada.la 06.06.2016 08:05
pyszny obiadek
Bernadeta1 05.06.2016 20:04
pysznie podane mięsko
gosia56 05.06.2016 17:07
Na pewno pyszne mięsko;)
halina17 05.06.2016 16:59
Dobre danie
bertpvd 05.06.2016 16:21
Pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat