Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET PO JAPOŃSKU

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 KG
cebula 4 SZT.
ogórki kiszone 1 SŁOIK
papryka konserwowa 1 SŁOIK
woda 2 SZKL.
cukier 2 ŁYŻKI
olej 1/2 SZKL.
ocet 3 ŁYŻKI
przecier pomidorowy 1 SŁOICZEK
ketchup 4 ŁYŻKI

Przepis i sposób przygotowania na: FILET PO JAPOŃSKU

PIERSI Z KURCZAKA OBSMAŻYĆ.

CEBULĘ, OGÓRKI I PAPRYKĘ POKROIĆ W KST I WYMIESZAĆ.

PRZEKŁADAĆ WARSTWAMI :

FILET
MIESZANKA
FILET
MIESZANKA.

I TAK POSTĘPOWAĆ AŻ DO MOMENTU KIEDY NAM SIĘ SKŁADNIKI SKOŃCZĄ.

Z POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW ZROBIĆ ZALEWĘ. ZAGOTOWAĆ 3 MIN. I ZALAĆ GORĄCĄ ZALEWĄ FILETY Z MIESZANKĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.03.2014 12:00
pyszna potrawa !!!
SmacznaPyza 10.02.2014 15:53
nie doszukałam się w przepisie żadnego elementu japońskiego - skąd taka nazwa ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak