Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet mintaj smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z mintaja 500 g
sok z cytryny
sól i pieprz
kminek szczypta

Panierka

jajko 3
sól i pieprz
mleko 2% 3 łyżki
mąka do optoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Filet mintaj smażony

Kroki postępowania

1
Filet dzień wcześniej rozmrozić .
Krok 1 - Filet mintaj smażony  foto
2
Po przekrawać na połowę
Krok 2 - Filet mintaj smażony  foto
3
Skropić sokiem z cytryny i przyprawić
Krok 3 - Filet mintaj smażony  foto
4
Jajka wbijamy do miseczki przyprawiamy i dodajemy odrobinę mleka .
Krok 4 - Filet mintaj smażony  foto
5
Jajka roztrzepujemy i wkładamy przyprawionego mintaja .
Krok 5 - Filet mintaj smażony  foto
6
Szykujemy sobie mąkę i bułkę do panierowania . Panierujemy mąka , jajko i bułka tarta . Rybę o panierowaną smażymy na patelni .
Krok 6 - Filet mintaj smażony  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak