Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet kurczaka w chrupiącym panierunku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 120 g
płatki kukurydziane 100 g
jaja 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet kurczaka w chrupiącym panierunku

Kroki postępowania

1
Fileta płókamy ,rozbijamy tłuczkiem , doprawiamy kucharkiem ,pieprzem i słodką papryką
Krok 1 - Filet kurczaka w chrupiącym panierunku foto
2
Jajko roztrzepujemy a płatki rozgniatamy na bardzo drobne .Fileta panierujemy w kolejności jajko a potem płatki.
Krok 2 - Filet kurczaka w chrupiącym panierunku foto
3
Rozgrzewamy patelnię ,wlewamy olej i gdy się nagrzeje smażymy fileta z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Filet kurczaka w chrupiącym panierunku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ksylwka 21.04.2013 15:22
fajnie się prezentuje i apetycznie wygląda
Aneta7 06.04.2013 14:56
wygląda apetycznie,niebawem zrobię taki sam
Olga_SK 05.04.2013 22:18
lubię panierkę z płatków :)
dianix 05.04.2013 21:28
jest swietny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak