Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet indyczy w panierce kukurydziano - kokosowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 600 g,
jajko 3 szt,
przyprawy 1/2 łyżeczki do indyka,
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki,

dodatkowo;

płatki kukurydziane 2 szkl, do panierowania
wiórki kokosowe 1/4 szkl, do panierki
olej do smażenia kokosowy,

Przepis i sposób przygotowania na: Filet indyczy w panierce kukurydziano - kokosowej

Filet z indyka pokroić na kotlety.

Oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć, włożyć do woreczka foliowego i lekko rozbić.

Jajka wbić do miseczki i rozbełtać widelcem.

Do jajek dodać przyprawy wymieszać.

Do jajek włożyć kotlety i zostawić na 15 minut.

Do woreczka wsypać płatki kukurydziane i wałkiem do ciasta rozgnieść.

Płatki przełożyć do miski doda wiórki kokosowe i wymieszać.

Kotlety wyjmować z jajka i obtaczać w panierce z płatków kukurydzianych i kokosu.

Następnie kłaść na patelnie, na rozgrzany olej kokosowy i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Podawać z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak